AUTOR
Lukáš Lejsek
4
.
11
2014
|

Allianz pojišťovna spustila web s novými funkcemi

Allianz pojišťovna spustila redesignovanou podobu svého webu www.allianz.cz, kterou pro ni připravila společnost Etnetera. Nová verze webových stránek přichází s kompaktnějším designem, novými funkcemi a přehlednější strukturou prezentovaného obsahu. Proměnou prošly také stránky obchodních poradců a servisních míst.

Získané výstupy z uživatelského testování webu a z workshopů s obchodními zástupci byly základem návrhu nové podoby internetových stránek.

Naším hlavním cílem bylo oživit a zároveň zpřehlednit homepage a stránky produktů. Vytvořili jsme proto novou hlavičku a přidali rychlou volbu pro nejpoužívanější funkce webu. Úpravami prošla také navigace mezi kategoriemi a produktové stránky. Kompletní redesign má za sebou také web obchodních zástupců, pro které jsme naprogramovali nové funkce pro lepší správu obsah jejich osobních stránek.on-line specialistka Allianz Kateřina Jeníková

Allianz pojišťovna bude i nadále pracovat na tom, aby svůj web posouvala dál. Současné změně webu nejvíce pomohlo uživatelské testování, které jeho tvůrcům „otevřelo oči” ve věcech, které IT specialisté berou jako samozřejmé.

Zlepšovák #1 - rychlá volba

Tlačítka s odkazy na nejčastěji využívané volby jsme umístili přímo na homepage do samostatné sekce. Jsou tak vždy po ruce, bez nutnosti hledání v navigaci.

   

Zlepšovák #2 - našeptávač ve vyhledávání

Vyhledávané slovní spojení se zobrazí přímo jako odkaz na konkrétní stránku s daným textem a s rozřazením do jednotlivých kategorií.

   

Zlepšovák #3 - nový detail poradce

Stránky poradců jsme kompletně předělali do nového, modernějšího designu a zvýšili možnosti personalizace obsahu pro poradce.

   

“Na den přesně, kdy jsme před rokem spustili zcela novou podobu stránek, jsme letos uvedli do života citlivý redesign homepage s dílčími změnami uvnitř webu. Věříme, že nová podoba webu je posunem vpřed a na dalších změnách budeme i nadále pracovat”, říká Lukáš Lejsek, projektový manažer Etnetery.

Přečti si taky