AUTOR
Jan Nuc
12
.
10
2022
|

ROK OSLAV #6: Plnou parou vpřed! ⛴

Etnetera už je tady čtvrt století! Náš rok oslav jsme zahájili velkou parádou v Planetáriu (mrkni tady) a s našimi klienty jsme zasadili stovku stromů. A pokračujeme podle slavné věty: „Neptej se, co udělá firma pro tebe, ptej se, co ty uděláš pro firmu". Další akce tak pořádají lidé z Etnetery. Vylosovali jsme týmy do skupin a až do listopadu budeme mít každý měsíc jednu akci v režii našich kolegů. Týmy se navíc při vymýšlení akcí řídí heslem HOP, tedy Hravost - Oslava - Pomoc.

INFO: Všechny akce z našeho Roku oslav najdeš v tomto článku, který pravidelně aktualizujeme.

Plnou parou vpřed! Narozeninová loď (6. 10. 2022)

V rámci šesté výzvy se spojily Etneteří týmy CMS, Synergy a nováček mezi námi Green:Code aby připravili pro ETN pořádnou narozeninovou akci.

Výběr tématu oslavy

Nápadů byla spousta a tak přišlo na řadu demokratické hlasování, kde všechny organizační týmy hlasovali z 6 finálních témat (dvě za každý tým). 

Hlasovalo celkem 35 členů a je pravdou, že obě témata, která dostala nejvíc hlasů, pocházela z dílny týmu CMS - “zřejmě dobrej oddíl”. Jednalo se o akce s kódovým označením Parníkem na sever a zpět od Marka Drtílka (10 hlasů) a Dejvické divadlo živě! od Jirky Stružinského (9 hlasů). 

Sehnat loď byl vskutku oříšek

Najít pronájem lodi, co by přesně seděla do naší představy a do našeho budgetu chtělo chvilku skoro až detektivní práce. Už už to vypadalo, že balíme pádla a jdeme pro kostýmy k natáčení filmu “50 odstínů Etnetery”.  Naštěstí jsme objevili loď Jan Plezier a její posádku. Dohodli jsme se na délce plavby, počtu účastníků i sestavení rautu přesně na míru našich potřeb.

Teď už jen prodat vstupenky

Mysleli jsme si, že budeme vstupenky prodávat 2 týdny, jelikož 6. narozeninová akce v řadě, říjnové počasí a jeho teploty. Prostě pozice, jak prodat sloníka nebyla nejlepší. Jenže opak byl pravdou, po prvním dnu prodeje jsme museli prodej zastavit, jelikož už nebylo co prodávat, všech 80 vstupenek bylo fuč. 

Kde jsme pomohli?

Nakonec se v prodeji části vstupenek za dobrovolnou částku povedlo vybrat 11 976 Kč.

A v rámci palubního hlasování se rozhodovalo, komu určená částka poputuje.

- Azylový dům Gloria - pro maminky v životní nouzi (36 hlasů)

- Zvířecí útulek Bouchalka (24 hlasů)

- Virtuální realita - jako terapie pro lidi s alzheimerem a demencí (11 hlasů)

Peníze tedy putovaly do Azylového domu Gloria, který jsme podpořili již po několikáté. 

A pro milovníky pár čísel na závěr:

Počet účastníků plavby: 75

Stáří lodě: 99 let

Počet vypitých piv: 162 ks

Počet vypitého Prosecca: 13 litrů

Počet vypitého vína: 10 litrů

Počet nealka: 54 ks

Hmotnost rautu: 30kg

A jak to celé dopadlo?

Bez nadsázky skvěle! I přes počáteční obavy, zda bude loď dostatečně prostorná pro 80+ účastníků, se vše vydařilo na jedničku. Plavba trvala 3 hodiny a projeli jsme se z Letné až k Vyšehradu a zpět. 

Viděli jsme tak majestátní památky naší krásné Prahy. K tomu nám hrála živá kapela, kterou dal dohromady Vašek Pokorný (a sám v ní také hrál). Svítilo slunce, byť statistika z minulých let říkala, že bude pršet jako z konve a byl dostatek jídla i pití. A hlavně byla po celou dobu skvělá nálada!

Ještě jednou díky!

Závěrem chceme za všechny organizační týmy znovu poděkovat všem, kdo tuhle akci podpořili a dorazili společně s námi brázdit Vltavu, bylo to super. 

DÍKY! (zvuk lodní sirény - kdo ví, ten ví)

Autor textu: Jakub Frydrych

za týmy CMS, Synergy, Green:Code

První námořníci se přichází plavit na Jana Pleziera.
Uhasit žízeň prvním pívem... Tak to má být!
Zblajznout všechno! To byla challenge večera.
A bez kapely našeho Vaška by to nešlo.

Hulla Hop Challenge (18. 8. 2022)

V srpnu nás čekala další etneteří akce, zvaná "Hulla hop challenge", v rámci níž na každý přihlášený tým čekalo celkem 61 výzev. Výzvy jsme rozdělili do několika kategorií - dobrodružství, dobrý skutek, ETN propagace, sranda, poznání a umění. Vybírat tak bylo opravdu z čeho.

Někteří kolegové oblékli župan nebo pyžamo a vyrazili na projížďku metrem (Jestli jeli na ostro? Raději se neptáme), ostatní vyrazili do casina a vsadili tisícovku na červenou - a jak to tak bývá, padla černá. Ale jak se říká, neštěství ve hře, štěstí v lásce, že jo. Cílem bylo vystoupení z komfortní zóny a zažít něco nového a neočekávaného. Zároveň jsme výzvami chtěli i pomáhat, to bychom nebyli Etnetera.

Týmy tak sbírali odpadky, zvedali popadaná kola a koloběžky (a že jich bylo), kupovali kolegyním zmrzku, ženám na ulici kytku nebo holešovickému bezdomovci pívo na osvěžení za odvyprávění jeho příběhu. Podařilo se nám tak vykouzli úsměv na tváři... A to, přátelé, stálo za to! Abychom nebyli dlouzí, zmíníme ještě pár výzev jako polštářovou bitvu, koupení akcií, naučení se nového jazyka nebo se nechat zaměstnat v lokálním krámku bez nároku na mzdu. No prostě zážitky na celý život!


Všechno bylo potřeba dokumentovat, buď fotkou nebo videem. A jako organizátoři jsme se při vyhodnocení hodně nasmáli. Pro nás byli vítězem všichni, kdo se téhle skvělé akce zúčastnili a odměnou bylo, kromě klasických dobrot našeho dvorního kuchaře Jiřiny, i "challenge dobroty" jako červíci, kobylky, cvrčci pálivé omáčky nebo chilli papričky.


Výhercem musel být nakonec ale jen jeden, konkrétně tým "Sbal prachy a vypadni", v němž děvčata z financí a humourista Pajda nasbírali nejvíce bodů a vyhráli poukaz na 10 000 Kč, který darují na dobrou věc, konkrétně vzdělávacímu centru pro seniory Elpida na Praze 7.


Autorka textu: Monika Miškovská

za týmy hulla hoppů z týmů Evolve, JOE, BAC a ZEBRA.

Prázdniny v etneteřím Letňáku! (12. 7. 2022)

Léto a prázdniny už jedou na plné obrátky a my jsme si lámali hlavu nad tím, co připravit pro kolegy jako další chod v rámci našeho Roku oslav… A pak jsme na to kápli! Co by to bylo za prázdniny bez letního kina, že?! Navíc s dobrým pitím, jídlem, popcornem a zároveň radostí pro děti „naše” i ty „přespolní” z Dětského domova Charlotty Masarykové.

Jako základnu jsme si vybrali autokino v Ledárnách Braník, kam jsme přivezli spoustu hraček a další zábavy, aby si každý přišel na své. Pro drobotinu i dospělé jsme si navíc ve spolupráci s autokinem připravili našlapaný foodtruck s alkem i nealkem, burgery, hot dogy a dalšími pochutinami. No, co si budeme povídat, prostě mňam!

Jakmile se začalo smrákat a na obloze vykukovaly první hvězdy, byl čas na zlatý hřeb večera - promítání filmu. Dítka už šla do hajan, takže jsme si mohli pustit i něco pro dospěláky, konkrétně Vyšehrad Fylm. Zapluli jsme do lehátek, přikryli se dekami a uždibovali popcorn.

Chill jak víno!

Autor textu: Honza Nuc

za týmy Sales&Marketing (Etnetera), Etnetera Motion & Etnetera AI

Chceš být Spiderman? Žádný problém!
Zabavili se nejen dospělí, ale i drobotina.
A nechyběl ani trénink na budoucího Messiho ⚽️.
Na snímku vidíte fotografa v jeho přirozeném prostředí.
Tak nám se sbíhají sliny ještě teď...🤩
Foodtruck s jídlem a pitím jel na plný obrátky.
A zlatý hřeb večera - Vyšehrad!

Ve zdravém těle zdravý duch (21. 6. 2022)

Další z akcí Roku oslav jsme uspořádali ve Strašnicích. A strašný to teda rozhodně nebylo, protože jsme naplno využili sportovní areál Gutovka, kde jsme květinové věnečky a batikovaná trička z minula vyměnili za kopačky a lezecké vybavení. 

Vraťme se ale o několik hodin dříve. Chtěli jsme totiž opět někomu pomoci. Dožít se vysokého věku je totiž krásné, ale někdy to jde ruku v ruce i s pocity osamění. A samota dokáže často tížit více než fyzická bolest. Proto se děvčata z týmu vydala do domova pro seniory Sue Ryder a darovala svůj čas a pozornost několika skvělým dámám. A užili si to nejen ony, ale doufáme, že i seniorky.

Na Gutovce jsme pak předvedli vynikající sportovní výkony na všech frontách - fotbálek, volejbal, lezecká stěna i minigolf a po grilovačce v režii našeho dvorního kuchaře Jirky se ještě teď všichni oblizují až za ušima. 


Teď už nezbývá nic jiného, než předat pomyslný štafetový kolík a těšit se na další oslavu.

Autoři textu: Lukáš Klaus a Zuzka Mačková

za týmy DPL, EPK & Mobile (pod bedlivým dohledem Kačky z HROPu)

P.S. V polovině července (15. 7.) startuje finanční sbírka na pomoc domovu Sue Ryder. Domov využije vybrané peníze na zvířecí terapie pro seniory. Sbírka je dostupná na portálu Darujme.cz a budeme rádi, když je také podpoříte.

V domově seniorů Sue Ryder jsme navštívili skvělé dámy!
Zahráli jsme si s nimi i Člověče, nezlob se! A opravdu se nikdo nezlobil.
No, holky si spolu skvěle pokecaly.
Ve zdravém těle, zdravý duch. Je třeba to podpořit!
Kdo nechtěl do míče kopat, mohl do něj mlátit rukama...
...a že to kolegové dělali pořádně.
Stěna nesměla chybět.
Jídlo, pivo, minigolf. Prostě chill.
A hlídač Barney na všechno dohlížel. To se ví!

Květinová Štvanice (2. 6. 2022)

Slunečný čtvrtek přímo vybízel k procházce, a tak jsme vyrazili. Ale ne jen tak hala-bala, ale po třech (ne)jasně (někdo zkrátka v mapě číst neumí) vytyčených trasách. Během cesty jsme luštili křížovku a hledali v ulicích Prahy 7 defekty, které jsme prostřednictvím aplikace Munipolis reportovali přímo na radnici (nejsme nějací rejpalové, byli jsme na tom s radnicí domluvení).

Všechny cesty vedly na plovárnu Baden Baden na Štvanici, kde jsme rozjeli večírek ve stylu hippies. Každý, kdo chtěl přijít, si tak mohl užít mír, přátelství, svobodu a lásku (v mezích firemního večírku). Nelegální drogy nahradilo vinohradské a cvikovské pivo, víno, tabáček a všechno, co se dá opéct nad ohněm nebo hodit na gril.

Končili jsme až v době, kdy se v klidné hladině Vltavy zrcadlily jen hvězdy a světla nočních tramvají.

Autoři textu: Jana & Pajda

Tady by mohl nějaký čůrající tvor (třeba velký pes) přijít k velmi nepříjemnému zážitku.
Běžně si neřeknete: „Dneska v sedm si upletu věneček": Ale když je materiál, čas a kamarádky, tak proč ne?
Ani tričko si nebatikujete každý den. Ale když máte možnost...
Když nemáš batikované triko, jdi za pacifistického veterána z Vietnamu.
Make buřt, not war!
Ty drogy jsou fakt legální. Když jste v dobré partě lidí, jiné ani nepotřebujete.
Přehráli jsme všechno. Od šedesátkových hitů po ethno music (zejména z Jihočekého a Moravskoslezského kraje).

Přečti si taky