Etnetera Group kupuje agenturu Motion Media

Agentura Motion Media na trhu fungovala od roku 2008. Stála za projektem iVysílání ČT pro chytré telefony nebo za všemi digitálními aktivitami značek portfolia Pivovaru Staropramen v tomto roce. Prodej své firmy skupině Etnetera Group komentují majitelé Jiří Janoušek a Dan Müller slovy: „S Motionem byla spousta srandy, ale i trápení, díky kterým jsme dospěli. Teď je čas poslat ho do světa a pořídit si lehce pubertální milenky v podobě mladších projektů, abychom naše zkušenosti zúročili. Máme radost, že se našeho dítěte ujala zrovna Etnetera Group, protože ta z něj udělá dospěláka s vlastním názorem a stylem.”

I když byla Etnetera Group doposud silná spíše v dílčích kompetencích online marketingu, není v segmentu novým hráčem. Kreativou se ve skupině zabývala Etnetera Vision, specializující se na návrh a realizaci online kampaní, videoprodukci, e-learningové aplikace a služby s převahou designu a kreativy. Etnetera Vision se týmu Motion Media podobá v několika aspektech: zaměřením, strukturou služeb a velikostí obratu. Firmy se proto rozhodly pro strategické spojení v jednu značku.

Václav Peterka Nově vzniklá digitální agentura s dvěma desítkami zaměstnanců ponese název Etnetera Motion a bude cílit na překročení obratu ve výši 30 mil. Kč. Do čela dvacetičlenného týmu se postaví Václav Peterka, výkonný ředitel Etnetera Vision. Ten ke spojení firem říká: „S Motion Media sdílíme lidské hodnoty i podnikatelské know-how. Naše společné fungování a sepětí s Etnetera Group ocení zejména klienti, kterým teď můžeme nabídnout širší portfolio služeb.”

„Přidaná hodnota Etnetera Group spočívá ve full servisu, který našim partnerům poskytujeme pod jednou střechou. Firmu Etnetera Motion poptá klient na řešení brandové strategie. Agentura navrhne plán komunikace značky a konkrétní nástroje pro jeho realizaci, které jsou výsledkem spolupráce napříč skupinou. Etnetera a.s. zaštítí vývoj pokročilých portálů nebo mobilních aplikací, Etnetera Activate datovou analytiku a konzultaci UX, Fragile media nákup médií. Tento model přináší agentuře jasnou konkurenční výhodu,” popisuje strategické rozšíření skupiny Václav Bittner, člen představenstva Etnetera Group.