Etnetera získala nejvyšší ratingové hodnocení AAA

Ratingové hodnocení používají agentury pro hodnocení solventnosti ekonomických subjektů více než 100 let. Ocenění na stupni AAA mohou získat jen firmy, které splňují daná ekonomická kritéria a podmínky certifikace. Na certifikáty s hodnocením A až AAA dosáhne v ČR jenom 0,8 % společností.

“Naše firma dlouhodobě vyznává transparentní vlastnickou strukturu, pravidelné zveřejňování hospodářských výsledků a otevřenou komunikaci. Právě tyto principy jsou zásadní podmínkou pro získání certifikátu, kterého si velice vážíme. Rating posiluje naši důvěryhodnost v očích potenciálních klientů, kteří s námi zatím nemají osobní zkušenost,” komentuje nově získané ocenění výkonný ředitel Etnetera a.s. Martin Palička.

Mezinárodní ocenění AAA uděluje poradenská společnost Bisnode, vedoucí evropský poskytovatel ekonomických a obchodních informací, který je součástí celosvětové skupiny Bisnode Group. Hodnocení tak má jednoznačný mezinárodní přesah, který Etnetera ocení v kontextu plánované expanze vlastních produktů a služeb na zahraniční trhy.

„Přísné a transparentní podmínky pro udělení certifikátu AAA zaručují jeho držitelům exkluzivní pozici na trhu a potvrzují jejich spolehlivost a důvěryhodnost. Navíc, díky mezinárodnímu přesahu je certifikát AAA vhodnou volbou pro firmy, které mají obchodní partnery nejen v ČR, ale v celé Evropě,“ dodala ředitelka externí komunikace Bisnode Petra Štěpánová.