Etnetera míří do regionů. Otevřela pobočku v Jihlavě | Etnetera

Etnetera míří do regionů. Otevřela pobočku v Jihlavě

Praha, 2. srpna, 2018 – Firma Etnetera a.s., přední český hráč na poli zakázkového vývoje webových, mobilních a VR aplikací, otevřela pobočku v Jihlavě. V současnosti zde působí menší tým vývojářů, který spolupracuje na projektech s pražskou centrálou. Do konce roku Etnetera plánuje jihlavský tým rozšířit a přiblížit se k deseti vývojářům. Ve hře je expanze do dalších regionů.

„Rozšíření do regionů vidíme jako jednu z cest, jak se vyrovnat s dlouhodobým nedostatkem lidí v IT. Jihlavou jsme začali zejména proto, že u nás funguje tzv. jihlavská klika. Několik lidí odsud pochází a bylo pro ně zajímavé pobočku budovat. Hledáme zde hlavně nové talenty. Myslím, že mnozí absolventi Vysoké školy polytechnické ocení, že se za zajímavou prací v IT už nemusí stěhovat do Prahy nebo do Brna,“ říká Petr Votoček, CEO Etnetera a.s.

Pobočka sídlí na adrese Masarykovo náměstí 37. V současnosti zde působí jeden kodér a jeden programátor v JavaScriptu. Oba se podílejí na projektech pražské centrály. Etnetera plánuje do konce roku přijmout dalších osm lidí a v příštím roce jihlavskou pobočku dále rozšířit. Na podzim chce Etnetera zahájit spolupráci s Vysokou školou polytechnickou Jihlava a místními průmyslovými školami a časem i uspořádat workshop se zaměřením na programování v Javě.

“Porozhlížíme se i po dalších regionech. Ve hře jsou Severní Čechy nebo Severní Morava. Každý zaměstnanec se znalostmi daného regionu se v případě zájmu může na otevření podílet tak, jako to bylo v případě Jihlavy, a stát se ambasadorem Etnetery,“ říká Votoček.

Rozjedeme váš nový projekt společně?
Zanechte nám svůj kontakt a my se vám rádi ozveme.

Spojte se s námi
Rozjedeme váš nový projekt společně?<br>Zanechte nám svůj kontakt a my se vám rádi ozveme.