AUTOR
Jan Nuc
10
.
11
2020
|

Jak pečeme firemní benefity

Firemní benefity se většinou prezentují jako starost firmy o své lidi. V Etneteře to cítíme tak, že péče a starost jsou u nás na denním pořádku - je to naše DNA, neboli firemní kultura.  A ta je opravdu hodně neformální, proto ji milujeme - chceme se cítit svobodně a práci si užívat. Že to není možné?

Tak třeba příklad z dnešních dnů: chladný a ponurý listopad a ještě na homeoffice je dost otravná věc, a tak naše děvčata z HROP týmu (HR & Operations) přišly s výzvami. Je tu DOvember.

Zaměstnanci během DOvemberu dávají výzvy ostatním, aby je splnili. Výzvy mají společné téma, a to udělat něco pro své zdraví,” popisuje Petr Votoček, provozní ředitel a hlava HR v Etneteře.

První výzvy vymýšlí HROP kolegové, ale další úkoly už můžeme přidávat sami a testovat tak naše schopnosti, případně se i dost pobavit nad tím, jak úkoly a výzvy zvládají ostatní. Třeba tenhle  čtvrtek se v seznamu výzev objevil úkol podpořit světoznámý Movember: nakreslit, nalepit, vystřihnout, vyholit si pod nos knír a absolvovat s ním schůzky a videohovory. Bylo dost vtipné sledovat obrazovku počítače, na které se objevil kolega jako pirát z Karibiku. Nebo holky s knírem... Bavili se nakonec i naši klienti.

Kdybyste přece jen chtěli klasické firemní benefity, tak ty máme taky! Čím déle tu ale budete pracovat, tím víc si vybavíte třeba vůni kokosek z naší kuchyňky, kde tak rády pečou holky z Operations, ale i kluci ze supportního a projektového týmu.  A nebo psa vašeho kolegy, který tu pobíhá každý pátek a dělá nám společnost, protože jsme dog friendly kancl.

pusinky

Milionářem z domova

Etnetera se víc soustředí na neformální benefity, které jsou specifické jen pro nás a těžko kopírovatelné pro konkurenci. Tím hlavním benefitem tedy u nás je naše vlastní firemní kultura,” potvrzuje Petr.

Výzvou je pro nás i současná homeoffice. Abychom to zvládli jeden bez druhého, občas si tak trochu zahrajeme na Milionáře. Naši variaci pořadu Chcete být milionářem? moderuje kolega s oficiální vizitkou „humorista” a my si díky němu provětráváme mozkové závity doma. Mimochodem domácí kancl je taky téma. Firma nám půjčuje na doma další monitory, ale i židle. A když není u čeho sedět, tak klidně stůl.

A když už to nemůžete vydržet a letíte do kanclu, abyste aspoň někoho známého potkali, pak hned u recepce přibrzdíte u Dutý Fríí Shopu s ovocem. To jsou ty správné vitamíny na problémy, které mohou kdykoliv přijít. Ostatně i k tomu tady máme odborníky uLékaře.cz.

Benefity v rámci naší firemní kultury jsou pro nás prostě všechno, co nás společně baví. A tím jsme snad řekli i to, že je tu legrace.

A co na sebe dál chystáme?

Budeme pokračovat v dalším online vysílání,” slibuje Petr.  Tentokrát se chceme zaměřit na pikantnosti některých týmu v Etneteře. A online bude i tradiční mikulášská nadílka pro děti, protože to je fakt tradice a tu si nenecháme vzít,” zakončil Petr Votoček.

Chci s vámi spolupracovat
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Stáhněte si záznam zdarma
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
stáhnout záznam
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Odebírejte náš newsletter
Děkujeme za Váš zájem.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.

Přečti si taky