AUTOR
Jan Nuc
10
.
11
2020
|

Jak pečeme firemní benefity

Firemní benefity se většinou prezentují jako starost firmy o své lidi. V Etneteře to cítíme tak, že péče a starost jsou u nás na denním pořádku - je to naše DNA, neboli firemní kultura.  A ta je opravdu hodně neformální, proto ji milujeme - chceme se cítit svobodně a práci si užívat. Že to není možné?

Tak třeba příklad z dnešních dnů: chladný a ponurý listopad a ještě na homeoffice je dost otravná věc, a tak naše děvčata z HROP týmu (HR & Operations) přišly s výzvami. Je tu DOvember.

Zaměstnanci během DOvemberu dávají výzvy ostatním, aby je splnili. Výzvy mají společné téma, a to udělat něco pro své zdraví,” popisuje Petr Votoček, provozní ředitel a hlava HR v Etneteře.

První výzvy vymýšlí HROP kolegové, ale další úkoly už můžeme přidávat sami a testovat tak naše schopnosti, případně se i dost pobavit nad tím, jak úkoly a výzvy zvládají ostatní. Třeba tenhle  čtvrtek se v seznamu výzev objevil úkol podpořit světoznámý Movember: nakreslit, nalepit, vystřihnout, vyholit si pod nos knír a absolvovat s ním schůzky a videohovory. Bylo dost vtipné sledovat obrazovku počítače, na které se objevil kolega jako pirát z Karibiku. Nebo holky s knírem... Bavili se nakonec i naši klienti.

Kdybyste přece jen chtěli klasické firemní benefity, tak ty máme taky! Čím déle tu ale budete pracovat, tím víc si vybavíte třeba vůni kokosek z naší kuchyňky, kde tak rády pečou holky z Operations, ale i kluci ze supportního a projektového týmu.  A nebo psa vašeho kolegy, který tu pobíhá každý pátek a dělá nám společnost, protože jsme dog friendly kancl.

pusinky

Milionářem z domova

Etnetera se víc soustředí na neformální benefity, které jsou specifické jen pro nás a těžko kopírovatelné pro konkurenci. Tím hlavním benefitem tedy u nás je naše vlastní firemní kultura,” potvrzuje Petr.

Výzvou je pro nás i současná homeoffice. Abychom to zvládli jeden bez druhého, občas si tak trochu zahrajeme na Milionáře. Naši variaci pořadu Chcete být milionářem? moderuje kolega s oficiální vizitkou „humorista” a my si díky němu provětráváme mozkové závity doma. Mimochodem domácí kancl je taky téma. Firma nám půjčuje na doma další monitory, ale i židle. A když není u čeho sedět, tak klidně stůl.

A když už to nemůžete vydržet a letíte do kanclu, abyste aspoň někoho známého potkali, pak hned u recepce přibrzdíte u Dutý Fríí Shopu s ovocem. To jsou ty správné vitamíny na problémy, které mohou kdykoliv přijít. Ostatně i k tomu tady máme odborníky uLékaře.cz.

Benefity v rámci naší firemní kultury jsou pro nás prostě všechno, co nás společně baví. A tím jsme snad řekli i to, že je tu legrace.

A co na sebe dál chystáme?

Budeme pokračovat v dalším online vysílání,” slibuje Petr.  Tentokrát se chceme zaměřit na pikantnosti některých týmu v Etneteře. A online bude i tradiční mikulášská nadílka pro děti, protože to je fakt tradice a tu si nenecháme vzít,” zakončil Petr Votoček.

Přečti si taky