AUTOR
Jan Pastyřík
27
.
1
2016
|

Postel obsadili samotáři i skupiny

Vánoční doba je časem, kdy jsou lidé ochotnější páchat dobré skutky a přispívat potřebným. To ví i různé neziskové organizace, jejichž maily a žádosti o podporu se v té době množí. Jak na ně reagujeme my?

Je velice jednoduché poslat za firmu nějaké peníze a odfajkovat si řádek “pomohli jsme”, ale to my v Etneteře nemáme moc rádi. Proto chceme po našich lidech, aby vyvinuli nějakou aktivitu.

Vybrali jsme si Farní charitu Litomyšl, která provozuje odlehčovací pobytové zařízení rodinného typu jménem Respitní péče Jindra, kde by se jim hodilo (kromě jiného) další speciální lůžko.

Posláním zařízení Respitní péče Jindra je poskytovat podporu lidem, kteří v rodinném prostředí pečují o své blízké, kteří jsou z důvodu vysokého věku, chronického onemocnění či zdravotního postižení závislí na jejich pomoci.

A tak jsme v našem HUBu pod stromeček umístili provizorní postel a dali naším kolegyním a kolegům na výběr:

  • Vhodit finanční příspěvek přímo do blízké kasičky.
  • Odeslat příspěvek na konto neziskovky - 3794084309/0800.
  • Vyfotit se v posteli. “Odborná komise” po akci fotografie vyhodnotila a Etnetera věnovala peníze podle odvážnosti snímku (běžná fotografie, fotografie v nočním úboru, “hanbatá” fotografie). Fotky z poslední kategorie (ve vysokém rozlišení) jsou za určitých podmínek k nahlédnutí u autora článku.
   

Akce dopadla dobře, spousta fotek se opravdu povedla a zapojili se dokonce i návštěvníci. Už pomalu přemýšlíme, co uděláme příště.

Přečti si taky