AUTOR
Jan Nuc
31
.
3
2022
|

Zasadili jsme společně s klienty 100 stromů a propojili tak dvě obce

V sobotu 26. března jsme vzali holínky a rýče, abychom mezi obcemi Hořany a Poříčany na Nymbursku zasadili 100 ovocných stromů. A to všechno s našimi klienty. A kvůli čemu? Letos totiž slavíme pětadvacáté narozeniny.

Sraz jsme si naplánovali na desátou hodinu v poříčanské Sokolovně, odkud jsme se následně pěšky vydali na místo, kde kdysi bývala cesta spojující Poříčany s Hořany. Tuto cestu jsme měli za úkol obnovit vysázením 100 ovocných stromů.

Význam to ale nemělo jen pro obě obce, ale taky pro nás. Naším cílem je totiž, aby naše spolupráce s klienty nesla ovoce a taky, abychom rostli společně. Vysázení stovky stromů tak bereme jak takovou paralelu, kterou to můžeme vyjádřit. A stovka taky není náhodná, protože vizí Etnetera Group je být na trhu minimálně sto let.

Řekněte, co máme dělat

Vysázení stromů ale není zase tak úplně jednoduché. Člověk musí udělat přesné úkony, aby zasadil strom správně. Proto jsme měli na místě pomoc v podobě neziskovky Sázíme stromy v čele s Tomášem Vodičkou. Dostalo se nám tak skvělé odborné pomoci a sázení se pak stalo téměř hračkou. Zapojili se také lidé z obou obcí včetně starostky Hanky z Poříčan a Anděly z Hořan.

Zvládli jsme tak nakonec vysázet nejen celou stovku stromů, jak jsme měli v plánu, ale taky dvacet stromů navíc jako bonus! „Byla to skvěle zvládnutá akce a jsem moc ráda, že proběhla zrovna u nás. A že to padlo na tento víkend, protože příští sobotu hlásí 3 stupně a sněžení," komentovala po akci starostka Hanka a měla pravdu. Počasí jsme si totiž nemohli přát lepší. 

Rozloučení s gulášem

Nakonec se naše několika hodinové snažení povedlo a my se s unavenými, ale spokojenými výrazy vraceli zpátky do Sokolovny, kde už nás v pořádném hrnci čekal vynikající guláš a k němu vychlazené pivo.

Video

Fotografie

koláž-stromy-1
koláž-stromy-2
společna-stromy

 

Přečti si taky