AUTOR
Vít Urban
17
.
8
2020
|

Spojení auta a telefonu je opět o něco elegantnější

Před nedávnem jsme vydali zásadní update aplikace ŠKODA Connect, která slouží jako místo, kde má řidič celé své auto pod palcem.

Aplikace nabízí široké možnosti ve spojení s vozem ŠKODA, které se odvíjí od konkrétního modelu. Uživatel má kompletní přehled o svém voze skrze chytrý telefon či hodinky a zároveň může ovládat některé z jeho funkcionalit. Co všechno taková aplikace dokáže a s jakými výzvami jsme se museli potýkat? Pojďme se na ně podívat blíže.

Aplikace zjednodušuje některé procesy a zpříjemňuje tak uživateli celý zážitek spojený s jeho automobilem.

  • Vždy připraveno k použití. Ještě než řidič usedne za volant, už má puštěnou klimatizaci, doma naplánovaná trasa mu svítí na palubovce a jeho vůz je plně nabitý. Vše si může na dálku připravit na přesně stanovený čas, kdy potřebuje vyrazit.
  • Zamykání a odemykání automobilu. Zapomnětlivost už není překážkou. Přes aplikaci lze nejen zkontrolovat uzamčení vozu, ale v případě potřeby ho na dálku zamknout či odemknout.
  • Upozornění na nečekané události. Pokud je v autě aktivovaný alarm, uživatel dostane okamžitě upozornění skrze e-mail či aplikaci v případě nečekaných událostí.
  • Všechna data na jednom místě. Záznamy o všech jízdách i jejich spotřebě najde řidič přehledně přímo v aplikaci.
  • Poslední pozice parkování. Díky funkci, která rozhouká a rozbliká auto, už nebude nutné prohledávát celé parkoviště.

Seznam funkcí je samozřejmě mnohem delší, jejich kompletní výčet lze nalézt zde.

(Aplikace je již dostupná v App Store a Google Play - tisková zpráva)

škoda_connect_single_mockup

V souvislosti s tímto projektem jsme byli postaveni hned před několik výzev. Mezi největší z nich patřilo naskočení do frameworku LeSS. Naškálovaný scrum, čítající několik desítek lidí, důkladně prověřil naši schopnost komunikace a kooperace se ŠKODA AUTO i ostatními společnostmi v rámci multi-vendoru. Další náročným úkolem bylo najít přes 40 kvalitních vývojářů ve velmi krátkém čase.

V současné době pokračujeme na rozšiřování funkcionality a společnými silami se snažíme posunout uživatelský zážitek ze spojení telefonu a automobilu na novou úroveň.

Přečti si taky