AUTOR
Kristýna Pilná
23
.
4
2018
|

Etnetera a.s. má nového CEO, kormidlo od Martina Paličky přebírá Petr Votoček

Společnost Etnetera a.s., přední český hráč na poli zakázkového vývoje webových, mobilních a VR aplikací, má nového výkonného ředitele. Tím se stal šéf projektové divize Petr Votoček. Ve vedení vystřídá po téměř 7 letech Martina Paličku.

Petr Votoček v Etneteře začínal v roce 2006 jako projektový manažer. V roce 2014  se posunul do čela projektové divize, která dnes tvoří dvě třetiny firmy. O rok později byl jmenován členem představenstva společnosti. Posun na místo výkonného ředitele byl řízený proces, na kterém Martin s Petrem pracovali zhruba rok.

 

„Moje cesta firmou je příběh o tom, jak se juniorní projekťák mohl učit od zakladatele firmy, Vaška Bittnera. Vždy pro mě bylo důležité, že jsem cítil důvěru Martina Paličky a měl velký prostor věci měnit bez složitého schvalování. Mým snem je krom jiného ještě více prohloubit naší expertizu v oblasti VR a IoT, které je také mým velkým koníčkem. Zároveň se chci soustředit na získávání a rozvoj talentů, což mě vždy hrozně bavilo,“ komentuje situaci Votoček.

 

Během působení Martina Paličky v čele firmy se Etnetera etablovala mezi lídry ve svém oboru a stala se průkopníkem v oblasti virtuální reality. Kolem Etnetery se podařilo vybudovat skupinu 9 firem, Etnetera Group, které zaměstnávají zhruba 350 lidí a inspirují se principy svobodné firmy. Martin Palička zůstává i nadále předsedou představenstva Etnetera a.s.
 

O firmě Etnetera a.s.

Etnetera a.s. provozuje technologicky inovativní projekty v oblasti zakázkového vývoje webových, mobilních a VR aplikací. Soustředí se na vývoj komunikačních a obchodních platforem (klientské portály, B2B/B2C e-shopy, intranety), návrh a vývoj mobilních aplikací, integraci systémů a provoz řešení a s ním související služby (testování výkonu aplikací, penetrační testy a svěřenou správu aplikací). Etnetera disponuje také vlastními produkty: jedná se o nástroj pro zátěžové testování Smartmeter.io a platformu pro správu obsahu jNetPublish.

Přečti si taky