AUTOR
Kristýna Pilná
18
.
5
2017
|

Etnetera a.s. opět dosáhla rekordního obratu, pokořila 213 mil. Kč

Společnost Etnetera a.s., přední český hráč na poli zakázkového vývoje webových a mobilních aplikací, potvrdila růst svých finančních výsledků. Její obrat ve fiskálním roce 2016 meziročně stoupl o 18 % a dosáhl 213 mil. Kč. Provozní zisk vzrostl meziročně o 8 % na 35 mil. Kč. Kromě čísel slaví letos firma se 150 zaměstnanci také 20. narozeniny.

V roce 2016 se společnost soustředila na rozvoj stávajícího portfolia a růst v oblasti mobilního vývoje. Etnetera mimo jiné dokončila mobilní aplikace pro společnost Fortuna či ŠKODA AUTO. Své portfolio rozšířila o významné klienty z finančního sektoru, např. Českou Spořitelnu, Air Bank či ČPP Servis.

 

Už 20 let se držíme jednoduché strategie: preferujeme dlouhodobá partnerství a kvalitně odvedenou práci před skokovým růstem. Občas se ale bohužel stáváme svědky toho, že firmy upřednostní nejnižší nabídkovou cenu bez ohledu na rozsah a kvalitu řešení. I to je jeden z důvodů, proč nyní chceme hledat nové klienty v zahraničí. K jejich akvizici by měl nejvíce přispět náš mobilní vývoj či nástroj pro zátěžové testování Smartmeter.io,” komentuje situaci Martin Palička, výkonný ředitel firmy Etnetera.

 

„Věříme například projektům s využitím služeb OTT (Over The Top). V této oblasti máme za sebou úspěšný projekt Viaplay ve třech baltských zemích. Dalším tématem pro klienty je zvyšování komfortu a loajality zákazníků, k čemuž může velkou měrou přispět moderní selfcare portál. Jeden takový jsme právě spustili pro společnost Veolia. Jako investici do budoucna vnímáme naše aktivity v oblasti virtuální reality nebo IoT (Internet of Things),” dodává Palička.

 

Kromě byznysových cílů klade firma také velký důraz na nábor správných lidí a firemní kulturu. Po 5 letech zkušeností s principy svobody v práci našla rozumný mix volnosti a organizace zaměstnanců. Integraci nováčků Etnetera podporuje častým pořádáním interních akcí. Největší oblibě se těší TechLunch, během kterého lidé společně obědvají a diskutují na zvolené technologické téma. Populární jsou i Snídaně s kořeny, kdy se “staří kmeti” ve vyprávění vrací do minulosti a seznamují služebně mladší kolegy s historií firmy.

 

Etnetera nepodporuje jen vlastní aktivity. V roce 2017 se stala hlavním partnerem projektu Science Café. Tento cyklus neformálních diskusí s vědci, který se nejčastěji odehrává v prostředí kaváren, boří bariéry mezi vědci a veřejností. Dlouhodobě také spolupracuje se spolkem Jeden na jednoho, který pomáhá zrakově postiženým při jejich integraci do sportovního života široké veřejnosti. Kromě finanční podpory se zaměstnanci Etnetery účastní závodů jako traséři.

Přečti si taky