AUTOR
Kristýna Pilná
4
.
5
2016
|

Etnetera a.s. slaví rekordní rok. Její obrat překročil 180 mil. Kč

Etnetera a.s. zažila jeden z nejnáročnějších a nejúspěšnějších roků ve své 19leté historii. Její obrat stoupl o 18 % a překročil hranici 180 mil. Kč. Provozní zisk meziročně vzrostl na 32,3 mil. Kč, čímž překonal fiskální rok 2014 o 110 %

Růst se přitom nepromítá jenom do finančních výsledků společnosti. Firma dále rozšířila své klientské portfolio, do kterého spadají společnosti ŠKODA AUTO, O2, Fortuna, Allianz nebo Datart. Nově se Etnetera a.s. stará o skupinu KKCG, ZUNO, Dr.Max, E.ON nebo České Radiokomunikace. Se současným portfoliem plánuje firma v roce 2016 pokořit obrat 200 mil. Kč, říká výkonný ředitel Martin Palička.

“Pracovní tempo bylo v roce 2015 velmi vysoké, ale nechtěli jsme odmítnout nové klienty a technologicky atraktivní projekty. Zároveň se nám začínají vracet předchozí investice v oblasti produktového vývoje. Náš produkt Smartmeter.io pro zátěžové testování nyní používá například ČSOB, O2 či Generali Group. Nově se nám s tímto produktem daří pronikat i na anglický trh. Před dvěma lety jsme se také zaměřili na oblast mobilního vývoje. Ten je nyní nejrychleji rostoucí částí firmy. Loni jsme spustili aplikaci Prima PLAY, která umožňuje sledovat videa z nabídky TV Prima na mobilních zařízeních, nebo výrazně rozšířili O2 Extra výhody. V těchto dnech spouštíme aplikaci pro Fortunu,” hodnotí uplynulý rok Martin Palička.

Velkým tématem je pro Etneteru (stejně jako pro celý IT sektor) i nábor nových kolegů. Během roku se její řady rozrostly téměř čtvrtinu, na současných 138 zaměstnanců. O schopné vývojáře musí na trhu tvrdě bojovat. Na rozdíl od konkurence nespoléhá jen na finanční ohodnocení, ale především na zajímavé pracovní prostředí a jedinečnou firemní kulturu. “Zachovat rodinnou atmosféru ve firmě nad 100 zaměstnanců klade obrovské nároky na seniornější kolegy a teamleadery,” doplňuje Petr Votoček, šéf projektové divize.

To se firmě zatím daří. Za svůj jedinečný přístup k okolí získala v celostátním klání titul Vodafone Odpovědná firma roku 2015. Její nové kanceláře v holešovickém přístavu zvítězily v kategorii Kanceláře pro budoucí výzvy v soutěži CBRE Zasedačka roku. Originální interiéry si můžete na vlastní oči prohlédnout 14. a 15. května, kdy se firma otevře veřejnosti v rámci festivalu Open House Praha 2016.

Přečti si taky