AUTOR
Jan Horáček
11
.
8
2016
|

Fedora 24 Release Party

Po loňské premiéře Fedora Release Party v prostorách Etnetera Group jsme fanoušky tučňáků hostili znovu. Pražská akce se konala 28. července, měsíc po vydání 24. verze této linuxové distribuce. Tentokrát se u nás sešlo okolo 45 lidí. Nebyli jste mezi nimi? Přečtěte si report!

Plný Hub Fedora

Vývoj Fedory sponzoruje Red Hat, který sídlí v Brně. Odtud také přijela většina přednášejících. Program se podobal tomu z brněnské Release Party a všechny přednášky byly v češtině. Odkazy na záznamy a podklady přednášek najdete níže.

Minikonferenci otevřel Jiří Eischmann přednáškou What’s new in Fedora Workstation o novinkách v 24. verzi. Jan Grulich mluvil o desktopovém prostředí Fedora 24 KDE.

Jiří Eischmann Fedora
Jan Grulich Fedora

František Zatloukal v přednášce Gaming on Fedora shrnuje možnosti současného hraní počítačových her na Linuxu; a že jich není málo.

Františkova prezentace na Slideshare

František Zatloukal Fedora

Při přednášce Lukáše Kotka si na své přišli IoT nadšenci (námi Etneteráky projelo při těchto magických slovech vzrušení), protože Fedora 24 na Raspberry Pi 2 nás provedla instalací Fedory na Raspberry Pi.

Lukášova prezentace na Slideshare

Lukáš Kotek Fedora

Jak testovat updaty, zapojit se do vývoje Fedory a získávat badge nám vysvětlil Miroslav Hrončok pomocí gamifikace testování nových balíčků pro Fedoru. Teď nezbývá než “Gotta catch ‘em all!”. Můžeme si na příští release party porovnat sbírku.

Miroslav Hrončok Fedora

Doufáme, že vzhledem k oboustranné spokojenosti budeme hostit i jubilejní 25. Release Party.

Přečti si taky