AUTOR
Jan Nuc

Investiční autopilot Edward: osobní investiční plán během pár kliknutí

Finanční služby vstupují do období velké transformace a přestupu do online světa. Budoucnost je v investicích, a proto dvě společnosti ze skupiny Etnetera Group vytvořily kompletní webové řešení pro nezávislé poradce, které jako první začala využívat společnost Broker Trust. Společně s WOOD & Company, největším obchodníkem s cennými papíry ve střední a východní Evropě, představujeme chytrý investiční nástroj Edward. Ten pomáhá investičním poradcům a jejich klientům vybrat ty nejlepší možné cesty ke splnění finančních cílů.

Díky důvěře našich partnerů jsme mohli jejich unikátní obchodní záměr zhmotnit v konkrétní technické řešení. Spuštění Edwarda vnímá Etnetera Group jako významný milník ve vstupu světového trendu robo-advisory na český investiční trh,” komentoval Edwarda obchodní ředitel Etnetera Group Lukáš Kmínek s tím, že počítá s rozvojem a podporou aplikace i v dalších letech.

Doposud byli totiž investiční poradci zvyklí prodávat produkty na každý cíl svých klientů zvlášť. Webový investiční autopilot Edward, vytvořený společnostmi Etnetera a Etnetera Activate, ale zaběhnutý systém mění a značně zjednodušuje.

Edwardlogo

V rámci jednoho účtu umí Edward pracovat s více cíli, včetně doživotní renty z portfolia. Dokáže investiční plán neustále přizpůsobovat a je přímo navázán na portfolio klienta složené z pečlivě vybraných ETF fondů (burzovně obchodovatelný fond, pozn.). Všechny transakce pak řídí automatizovaně, včetně chytrého rebalancování a měnového zajištění portfolií. Navíc je celý proces otevření a obsluhy účtu klienta pro poradce velmi intuitivní, rychlý a bezpapírový,” popsal Edwarda Viktor Hostinský, autor hlavní myšlenky, který projekt vede a spolufinancuje. 

Cílovým klientům Edward pomáhá dlouhodobě budovat majetek a ten pak použít jako zdroj pro financování jejich životních finančních cílů. Mezi nastavenými cíli může být například doživotní měsíční renta z portfolia, aby si v důchodu nemusel dělat starosti s dovolenou v Chorvatsku, roční výdaje na studia dětí nebo opakované výdaje za nové auto každých 5 let.

Co když ale klienti žádné cíle nemají? Nevadí. Stačí, aby klient vyplnil investiční dotazník. Edward vyhodnotí odpovědi klienta a navrhne odpovídající portfolio. Klient tak získá profesionální správu portfolia jedním během pár kliknutí. Ovládání Edwarda je velice intuitivní a jednoduché. Robotický pomocník funguje ve webovém rozhraní. Poradce tak může pracovat s účty klientů prakticky odkudkoliv, kde má internetové připojení.

Skvěle přehledný a jednoduchý. Jakmile někomu ukážu ostrá data, tak se mu to líbí a nemá problém investovat,” říká jeden z poradců Broker Trust, který Edwarda testuje od června v ostrém provozu. Další poradci si pochvalují především jednoduchost a komplexnost programu.

Prostředí investičního autopilota Edwarda
Chci s vámi spolupracovat
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Stáhněte si záznam zdarma
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
stáhnout záznam
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Odebírejte náš newsletter
Děkujeme za Váš zájem.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.

Přečti si taky