AUTOR
Kristýna Pilná
29
.
10
2015
|

Mezifiremní frojndšaft

Společné bydlení je důležitý milník každého zralého vztahu. Co přineslo sestěhování tří baráků a šesti firem na jednu loď? To odhalí necenzurovaná reportáž.

Stačí jediný pohled ve výtahu a Lucka ví, že do toho s Honzou půjde. Moc ho nezná, mluvila s ním jen jednou na vánočním večírku, ale při pohledu na jeho vypracovaná lýtka ztrácí poslední zábrany. Šeptá mu svůj návrh a on nadšeně přikyvuje. Za 40 minut se společně vrací, zpocení, zadýchaní, ale nadupaní endorfiny. Míří do sprchy. Kolegové pro ně mají pochopení. Obdivně dvojici tleskají a ptají se, jestli se zítra mohou přidat.

“Honzo, to už stačí, nestříkej na mě!”. U sprch je veselo. Běžců a cyklistů najdeme v našich řadách mnoho. Není tedy těžké si najít sparing partnera na libovolně dlouhou trať. Navzájem si mydlíme záda, šetříme vodu i sprchový gel. Porovnáváme si své tempo s průměrnou firemní rychlostí a motivujeme se k lepšímu výkonu.

Po cachtání přichází společná snídaně u dlouhého stolu v hubu. Dopřáváme si ovocný smoothie a řešíme záležitosti, kvůli kterým jsme si dřív posílali hromadné interní e-maily. Jaký je recept firemní pohody? Jíst, meditovat, pracovat. Společně, každý den. S úsměvem se rozcházíme ke svým týmům.

Při cestě na své místo povzbudivě mrkáme na kolegu, který právě klientovi prezentuje výsledky projektu. Naše zasedačky jsou prosklené, transparentní jako dělení zisku ve firmě. Příjemné zpestření skýtá pohled na Lucku, která se zaujetím poslouchá prezentaci.

Dnes si chceme rozšířit obzory. Míříme proto do AppSatori, kde nás kluci školí v Google Apps. Hurá, na první stránce Google Docs jde konečně nastavit záhlaví a zápatí jinak než ve zbytku dokumentu! Petr říká něco o nových funkcích a kontigenčních tabulkách…naší pozornost ale upoutal dechberoucí výhled, který rohová kancelář AppSatori nabízí. Venku doslova pučí jaro. Po dlouhé zimě se dere ven. Rozjímáním o světa kráse uzavíráme dopolední program a vyrážíme na oběd.

Líbí se vám náš den? Přijďte ho zažít na vlastní kůži.

Přečti si taky