25
.
6
2021
|
No items found.

Můžeš podnikat? Etnetera očima středoškoláků

Do Etnetery v pražských Holešovicích v květnu zavítala nezisková organizace Můžeš podnikat, která podporuje studenty v podnikání a nezávislosti. Studenti ze středních škol u nás během několika hodin absolvovali setkání i workshopy napříč obory. A celý průběh navíc zaznamenala i naše stážistka a studentka střední školy Nicole Maříková.

Díky čtrnáctidenní stáži v Etneteře jsem měla skvělou příležitost načerpat řadu nových zkušeností a neuniklo mi ani odpoledne se studenty, kteří se přihlásili do programu Můžeš podnikat. Ty Etnetera hostila vůbec poprvé,” říká Niki.

Odpolední program začínal hodinkou s CEO Etnetery Martinem Paličkou alias Mártym (ano, i on má svou přezdívku).  „Vysvětlil nám, co je to ,tyrkysová firma‘, jak se liší od ostatních a jaké jsou zde způsoby řízení zaměstnanců,” popisuje stážistka Niki a dodává: „Ke konci přednášky jsme ,zabrousili‘ lehce do praxe a naším úkolem bylo dát do pohody nespokojeného zaměstnance - tím se na chvilku stal přímo Márty.

Neméně důležitou zkušeností byla schůzka s obchodním ředitelem Lukášem Kmínkem. Lukáš studentům vysvětlil rozdíl mezi klientským přístupem „farmer”/„hunter” a nakonec prozradil i pár know-how při prezentaci ceny. „Ty informace jsou o to cennější, když vám je přinese na zlatém podnosu někdo z reálného obchodu,” pochvaluje si Niki.

Návštěva Etnetery ale nebyla jen o přednáškách, ale také o poznání firmy jako takové. Proto se studenti společně s Nicole vydali na prohlídku Etneterie s humoristou Pajdou. „Viděli jsme celou Etneterii, každou zasedačku i zákoutí. Mimo jiné jsme se dozvěděli, že poté, co nastoupí nový zaměstnanec, dozví se o něm všichni, mimo jiné, i na toaletách. I tam nějaký čas visí jeho medailonek s fotkou,” směje se Niki.

Poté ale všichni opět zasedli ke strojům. Šéf projekťáků Vláďa Beran prozradil důležitost chyb, ze kterých je fajn se umět poučit. No a poslední hodinka patřila vývoji aplikací. Tuto problematiku přiblížil Miloš Felix, který je v Etneteře vedoucím mobilního vývoje. Studenti se tak dozvěděli, co vše vývoj mobilních aplikací obnáší a proč existuje Mobilní akademie a pro koho je určena. 

Na konci workshopu nám nechali feedback i samotní účastníci. „Povídali si s námi pánové z oboru, opravdoví profesionálové. Sdělili nám spoustu praktických informací a ukázali nám, jak to v Etneteře chodí. Byl to úplně jinej vibe než ve škole,” řekl po celém odpoledni Adam z pražského SSPŠ. Potvrdil to i Andrej: „Bylo to velmi přínosné a hodně mě to inspirovalo.

Chci s vámi spolupracovat
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Stáhněte si záznam zdarma
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
stáhnout záznam
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Odebírejte náš newsletter
Děkujeme za Váš zájem.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.

Přečti si taky