AUTOR
Mikuláš Procházka
28
.
7
2020
|

Pomáháme pomáhat se sítí drogerií ROSSMANN

Společnost ROSSMANN se dlouhodobě věnuje bohulibým aktivitám v oblastech zdraví, ekologie, vzdělávání, rodičovství, dobrovolnictví a dobrých skutků. Vše je zastřešeno v konceptu společenské odpovědnosti pod názvem ROSSMANN Inspiruje.

Právě v oblasti dobrých skutků představil ROSSMANN v dubnu 2020 zcela nový projekt KDE SRDCE POMÁHÁ, jenž navázal na charitativní kampaň Dejme úsměv dětem, během které bylo od roku 2009 přerozděleno ohroženým dětem více než 57 milionů korun. 

Tento projekt je součástí dlouhodobé strategie, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je napojena na celkovou komunikaci značky ROSSMANN - A život je krásnější. 

V rámci nového charitativního projektu mohou registrovaní členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB prostřednictvím mobilní aplikace věnovat své nevyčerpané body příběhu, který je osloví nejvíce, a sami tak ovlivnit, kolik a kam poputuje finančních prostředků. Ať už se body přerozdělí jakkoliv, důležité je, že žádný z vybraných příběhů nezůstane na konci bez finančního příspěvku. Celý projekt funguje na plně digitální platformě - mobilní aplikaci, která umožňuje komunikovat se členy Klubu celoročně a motivovat je tak k podpoře dobré věci. Digitalizace tak umožňuje jednodušší zapojení dárců a rychlou zpětnou vazbu.

První vlna hlasování charitativního projektu probíhala od 15. dubna do 15. června 2020 a byl přerozdělen 1 milion Kč mezi 3 příběhy - na pomoc seniorům (organizace Elpida), lidem v nouzi (Česká federace potravinových bank) a na pořízení sportovní protézy pro Filipa Veselého (14letý sportovec po amputaci obou dolních končetin). Díky vybraným finančním prostředkům budou prostřednictvím NF KlaPeto pořízeny sportovní protézy pro Filipa a zbývající peníze poputují na pomoc dalších handicapovaných dětí,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN, která projekt zastřešuje.

„Dlouhodobě pomáháme nemocným, ohroženým a jinak znevýhodněným dětem, ke kterým nebyl osud přívětivý. Pomáhat druhým je součástí naší firemní DNA. Od r. 2009 se nám podařilo přerozdělit finanční prostředky v celkové hodnotě více než 57 000 000 korun na podporu vybraných projektů,“ dodává Olga Stanley.

pomahat_rossmann_2

Společnost ROSSMANN bude takto pravidelně pomáhat nejen dětem, ale všem, kteří se ocitli v sociální nebo materiální nouzi, ať už se jedná o rodiče samoživitele, seniory či handicapované.

Jsme rádi, že se naše společnost Etnetera může podílet na iniciativě, která umožňuje pomáhat ostatním. Přiložili jsme ruku k dílu hned v několika směrech. Jsme autory věrnostního programu v mobilní aplikaci ROSSMANN CLUB, díky které lze využívat nejen slevových výhod, ale rovněž přispět na podporu těch, kteří to potřebují. Celý projekt jsme zároveň podpořili vytvořením webové prezentace www.rossmann.cz/pomahame,“ říká Martin Palička, CEO a předseda představenstva Etnetera Group.

Je vidět, že digitalizace má své místo nejen v businessu a věrnostních programech, ale velmi dobře funguje i v projektech společenské odpovědnosti.

Pokud se i vy chcete zapojit do tohoto projektu, není nic jednoduššího, než si stáhnout mobilní aplikaci do svého telefonu se systémy iOS nebo Android.

Přečti si taky