AUTOR
Veronika Tomsová

Popáté jsme dělali radost dětem ze ZŠ Žebrák 🧡

Spojení Etnetery (Core) a Základní školy Žebrák vzniklo tak nějak přirozeně. Několik let zpátky jsem totiž dělala asistentku na táboře pro děti se znevýhodněním a v okamžiku, kdy Etnetera oslavovala 20. výročí od vzniku, napadlo mě uspořádat akci právě pro děti z Žebráku (škola mimochodem vznikla ve stejný rok jako naše firma). A tak započala naše dlouholetá spolupráce, která se nakonec propojila i s dalšími firmami v Etnetera Group.

Od té doby jsme pořádali akce pro „naše” děti každý rok. Tedy dokud nám do toho na nějakou chvíli nehodil vidle Covid - to jsme museli šňůru přerušit. K oslavám 25. narozeniny Etnetery byl ale pravý čas zase naše aktivity obnovit a tak jsme se letos mohli sejít s dětmi popáté. Tentokrát jsme nevyrazili jen my z Etnetera Core, ale dorazili také kolegové z Etnetera Flow, Etnetera Activate, Etnetera Motion a Green:Code.

Vyrazili jsme k Mlokovi!

První akce probíhala v Praze a pro děti a pedagogický sbor jsme zajistili autobusovou dopravu. Pro další dva ročníky jsme se rozhodli, že je nebudeme „tahat” tak daleko a místo toho jsme za nimi přijeli do Žebráku a akci uskutečnili v tamním kulturním domě, který je přímo naproti škole. Pořád nás to ale táhlo ven, dostat děti spíše do přírody, když už jsou většinu času v budově školy.

Pro čtvrtý ročník jsme tak zvolili námi ověřené místo - kemp „U mloka” na Berounce, kam jezdíme i my sami. Výhody to má nesporné - není to daleko, je tam čerstvý vzduch, příroda a spousta prostoru.

Hasičský sbor ze Zvíkovce nám pomohl s programem.

Tento ročník se tedy taktéž konal ve zmiňovaném kempu a za to patří díky i majiteli kempu Jindrovi Skleničkovi, že nám připravil skvělé zázemí. Každý rok se snažíme akci něčím posunout kupředu a tentokrát nás napadlo propojení s hasiči ze Zvíkovce.

Sbor se velmi ochotně zapojil a připravil krásný program. Jako plus zajistil další úžasné propojení, a to s ÚSP Zvíkovec - Domov Zvíkovecká kytička. Tedy pro tento rok jsme už přivítali i děti ze Zvíkovce a věřím, že toto spojení už zůstane taktéž pevné.

Počasí nám také hrálo do karet a mohli jsme tak konečně realizovat i projížďku na raftech. Celý program pak vyšperkovalo duo z kapely ½ rebel (Lenka a Radek), které po celé dopoledne bavilo děti hudbou. Do zpěvu se zapojilo i několik dětí a mnohým z jejich talentu ukápla i slza dojetím.

Když se chce, je to hned

Možná si říkáte, že uspořádat podobnou akci může trvat docela dlouho, ale v podstatě stačil hodinový brainstorming a plán byl hotov. Všechno klapalo jako po drátkách, pár telefonátů, mailů a bylo hotovo.


Mám radost z toho, že v dnešní době lidi pořád nejsou nasyceni prosbou o charitativní pomoc a rádi se zapojují. O to větší radost, že se účastníci vrací, protože jsou ze samotného průběhu nadšeni.


Nakonec nesmím opomenout asistenty ze ZŠ a ÚSP a smeknout před nimi, jejich práce je totiž neuvěřitelná. Pro nás to jsou krásné 4 hodiny za rok, ale pro ně 10-12 měsíců kontinuální náročné práce a málokdo si umí představit, jakou fyzickou a hlavně psychickou zátěž to na ně klade.

Chci s vámi spolupracovat
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Stáhněte si záznam zdarma
Děkujeme za Vaši zprávu. Co nejdříve Vás budeme kontaktovat.
stáhnout záznam
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.
Odebírejte náš newsletter
Děkujeme za Váš zájem.
Nastala chyba při vyplňování formuláře. Zkuste jej vyplnit znovu, nebo se nám ozvěte přímo uvedený email.

Přečti si taky